Excite

Gratis bouwgrond in Nebraska (VS)

Wie graag gratis een lapje bouwgrond wil hebben, mag zijn koffers pakken en naar Amerika emigreren. Het plaatsje Beatrice in Nebraska wil graag nieuwe mensen aantrekken en doet dit door gratis bouwgrond weg te geven. Uiteraard zijn er aan het gratis stukje grond wel wat voorwaarden verbonden.

Zo ben je bijvoorbeeld verplicht om op je lapje grond een huis te bouwen én zul je er tenminste vijf jaar zelf moeten gaan wonen.

Het is de bedoeling dat meer mensen naar Beatrice trekken, waardoor er ook meer belastinginkomsten komen. Op dit moment gaat het met het plaatsje niet echt heel erg goed en dit zou een nieuwe impuls kunnen geven. Nu worden er steeds sportvelden aangelegd op de delen die niet gebruikt worden, maar daar kan men ook niet langer mee doorgaan.

Beatrice is niet het enige Amerikaanse plaatsje waar de broekriem aangehaald wordt. In Dayton, Ohio, werden de grondlasten verlaagd, zodat meer mensen grond zouden kopen. Daar betaalt de gemeente per jaar namelijk twee miljoen dollar om het gras van onbenutte velden te maaien en dat is zonde.

Met het weggeven van grond volgt Beatrice in ieder geval in de traditie van de kolonisten, die vroeger ook naar het westen trokken, omdat ze daar gratis grond konden krijgen. Toen zorgde de Homestead Act er voor dat mensen zich in nieuw ontdekte gebieden vestigden.

Afbeelding: Flickr account kevindooley

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021