Excite

Grensbewaking in Zuid-Korea en in de Verenigde Staten, helemaal anders

Een grens bewaken, dat doe je dus niet zomaar. Daar komt een hoop bij kijken. Een hoop kosten vooral. En de ene grens is ook de andere niet. Daarom kan Europa intern de grenzen vrijwel volledig opengooien, terwijl Israël juist een grote muur op de grens bouwt. En zo zijn er nog meer grenzen in de wereld die de nodige aandacht vergen.

De grens tussen Noord-Korea en Zuid-Korea bijvoorbeeld. Een hete grens, want zodra één van beide landen een misstap zet, is het hommeles. Vandaar dat beide landen goed nadenken over grensbewaking. Van Noord-Korea hebben we geen idee hoe ze het doen. De Zuid-Koreanen geven iets meer geheimen prijs.

Zo zet Zuid-Korea een robot in om de grens met Noord-Korea te bewaken. En niet alleen om indringers te detecteren, maar ook om ze te vermoorden. Een killing robot, dus. Met intelligentie. Hoe zou het ooit fout kunnen gaan? En wat zo'n robot allemaal kan? Surveilleren, opsporen, en schieten. Bovendien zijn ze uitgerust met stemherkenning en warmtesensoren. De robots detecteren gevaar en signaleren dit bij het commandocentrum.

Daarnaast zijn de Zuid-Koreanen ook peperdure vechtrobots aan het ontwikkelen om naast militairen te vechten. Welkom in de toekomst. Sci-fi is nu!

Wat meer onrealistische ideeën over grensbewaking heeft Sarah Palin. Zij werd op Fox News door Bill O'Reilly even goed door de mangel gehaald over de Amerikaans-Mexicaanse grens. En als Fox News kritiek levert op een Republikeinse presidentskandidaat (mogelijkerwijs), dan zijn de kansen voor Palin nihil. Afgeserveerd. Gelukkig hebben we het bizarre interview nog.

Afbeelding: Flickr.com

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020