Excite

Groei China is het grootste nieuws

Er zijn de afgelopen tien jaar wat flinke grote nieuwsberichten geweest. Nieuws waar veel media het over hadden. De oorlog in Irak, de aanslagen van 11 september, de verkiezing van Barack Obama en zo zijn er nog een paar op te noemen. Maar verrassend genoeg valt al dit nieuws niet in de categorie 'Grootste nieuws van het afgelopen decennium'. Dat is namelijk de groei van de Chinese economie.

Dat de economische groei van China het grootste nieuws van het afgelopen decennium is, is geconstateerd na een uitgebreid onderzoek. Het onderzoek werd uitgevoerd door de media-analisten van Global Language Monitor uit Texas. Zij kwamen tot de ontdekking dat er vier keer zoveel berichten zijn verschenen over de economische groei van China dan over de oorlog in Irak. Het gaat dan om online berichten.

Op de derde en vierde plek staan respectievelijk de aanslagen van 11 september en de oorlog tegen terrorisme. Op de vijfde plek staat de dood van Michael Jackson, wat met name te danken is aan de vele malen dat daar over geschreven is op de sociale netwerksites. De top 10 wordt verder afgesloten door de verkiezing van Obama, de huidige recessie, de orkaan Katrina, de oorlog in Afghanistan en tot slot de economische ineenstorting van de afgelopen jaren.

Afbeelding: Telegraph

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021