Excite

Groots afscheid van keeper Enke

Het nieuws sloeg in Duitsland in als een bom: de Duitse doelman Robert Enke pleegde zelfmoord. Het land en de internationale voetballerij waren flink van slag. Enke sprong voor een trein en beroofde zichzelf op die manier van het leven. De doelman van Hannover '96 en met regelmaat van het Duitse team kampte met faalangst en depressie. Ingrepen vanuit zijn omgeving kwamen te laat.

In de AWD-Arena van Hannover '96 konden fans zondag afscheid nemen van doelman Enke. Maar liefst 40.000 man vulden het stadion. Uiteraard waren ook veel prominenten uit de voetbalwereld aanwezig. Zo was het complete nationale team van Duitsland in het stadion, alsmede vertegenwoordigers van oude clubs van de doelman, Barcelona en Benfica. De kist met het stoffelijk overschot van Robert Enke stond op de middenstip en er werden enkele ceremoniële plechtigheden in acht genomen.

Na afloop werd Robert Enke in besloten kring begraven op de begraafplaats van Neustädt. Zijn laatste rustplaats is naast het graf van zijn dochtertje Lara, die drie jaar geleden op 2-jarige leeftijd door een hartafwijking om het leven kwam. Robert Enke is 32 jaar geworden.

Afbeelding: Football-pictures.net

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020