Excite

GTST verlengd tot 2015

Goede Tijden Slechte Tijden blijft nog tenminste tot 2015 op televisie te zien. Het contract met producent Endemol is met vier jaar verlengd, zo maakte RTL Nederland bekend. Dat bekent dat de serie nog steeds een groot succes is, ondanks het feit dat deze al twintig jaar te zien is.

RTL is erg blij met de verlenging, zo meldt RTL 4-programmadirecteur Erland Galjaard. Hij vindt dat het programma ervoor zorgt dat de vooravond op RTL 4 erg sterk is. Ook de kijkcijfers zouden dit bevestigen; gemiddeld wordt elke aflevering door zo’n 1,4 miljoen mensen bekeken. In de kijkcijfers is vooral de laatste tijd weer een stijgende lijn te zien.

Voor Endemol is de verlenging ook een prettige ontwikkeling. Doordat RTL zich voor vier jaar heeft vastgelegd, wordt het voor de schrijvers van de serie veel makkelijker om verder vooruit te kijken en om nog interessantere verhaallijnen op te zetten. Dat moet het voor zowel de kijker als de serie zelf een stuk aantrekkelijker maken.

GTST draait om de personages in het dorp Meerdijk. Veel bekende Nederlanders zijn hier ooit hun carrière begonnen. Inmiddels zijn er al 4240 afleveringen uitgezonden en met de nieuwe contractverlenging komen daar dus nog tenminste 1000 afleveringen bij. De acteurs zijn inmiddels op de hoogte gesteld van het goede nieuws.

Afbeelding: Flickr account Mickey van der Stap

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020