Excite

Guinness stuurt bierdrinker de ruimte in!

Guinness is zwart bier. Want Ieren zijn Ieren en van zwart bier kun je ook dronken worden. De brouwerij maakt al sinds 1759 zwart bier en dat is het blijven doen. Als je aan Guinness denkt, denk je aan zwart. En aan records. Want Guinness is al jarenlang sponsor van het Guinness Book of World Records. Vreemde extremen horen dus net zo goed bij het Ierse bier als de kleur zwart. En aangezien Guinness 250 jaar bestaat, vonden de Ieren het tijd om de kleur zwart met extreem te combineren en eens wat leuke prijsjes weg te geven. En leuk zijn ze zeker!

Wat dacht je van een ruimtereis? Guinness geeft een ruimtereis weg met de commerciële ruimtevaartmaatschappij Virgin Galactic. Inderdaad uit de stal van Peetvader van de Pret Richard Branson. Die heeft namelijk, omdat hij meer geld heeft dan de meeste landen op deze planeet, een commerciële ruimtevaartmaatschappij opgericht en gaat daar serieus ook nog mee vliegen. Guinness geeft een prijswinnaar de unieke mogelijkheid om als een van de eerste niet-professionele austronauten de aarde te bekijken vanuit het zwart van het heelal. En gewichtsloosheid te ervaren, waar op getraind gaat worden in Texas. Lastig bier drinken dan.

De andere prijs is een diepzeetochtje met een luxe bar met duikfaciliteiten. Aan boord van een onderzeeër wordt je naar ongeveer zeventig meter diepte gevaren, terwijl je een Guinness sipt aan de bar van het vaartuig. Gebeurt allemaal ergens in Noorwegen. En dan, als klap op de vuurpijl, de prijs der prijzen. Vergeet de ruimtereis, vergeet de diepzeetocht, wat dacht je van... een exclusief optreden van de Black Eyed Peas. Waarschijnlijk de grootste prijs ooit waar de winnaar teleurgesteld over zal zijn. Omdat het geen freaking ruimtereis is. Maar goed, al met al, Guinness weet hoe het de bierdrinker moet behagen, dat blijkt maar weer.

Afbeelding: Flickr.com

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2018