Excite

Guns 'n Roses-concert in Gelredome blijkt grote domper

Man, de tijd dat Guns ‘n Roses nog volle stadions trok en door vele mannen gezien werden als de goden van rock. Die tijd ligt inmiddels ver achter ons. Na vele jaren van radiostilte pakte Axl Rose, de zanger van de groep, de bandnaam weer op met een aantal sessiemuzikanten. Inmiddels is hij weer bezig aan een tour. Maar de faam van weleer wordt duidelijk niet meer gehaald.

Dat merkte ook het Gelredome XS afgelopen zaterdag. Daar trad Guns ‘n Roses op en verviel Axl Rose in dezelfde fouten als hij de rest van de tourdata deed. Voor fans een koude kermis, want lekker nostalgisch rocken zat er door alle irritaties niet meer in.

12.000 fans stonden om 21.00 in het stadion te wachten op de opkomst van de band. De dure kaartjes zouden hun geld eindelijk waar maken. Behalve dan natuurlijk dat Axl en band nog gewoon in Amsterdam waren op dat moment. Zo gaat dat, met rockers. Onder politiebegeleiding arriveerden ze een uur later in Arnhem. Logistiek gezien al een werelds begin natuurlijk.

Het publiek reageerde mat op het routineuze optreden van Guns ‘n Roses. Alleen bij de echte klassiekers kwam er wat beroering in de mensenmassa. Maar echt los ging het niet meer. De organisatie Mojo moest 600 bussen inzetten om iedereen weer thuis te krijgen, aangezien er door het uitlopen van het concert geen bussen meer beschikbaar waren. Voor Axl Rose en co de zoveelste domper. In Dublin werd de band onlangs bekogeld vanwege het wanstaltige gedrag. Het zal wel nooit meer goedkomen tussen Guns ‘n Roses en haar fans.

Afbeelding: Flickr, gebruiker Cristianek

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020