Excite

Guus Hiddink nog altijd gewild in Engeland

De Engelse sportpers is in rep en roer. Guus Hiddink zou wel eens terug kunnen keren als trainer van de Londense club Chelsea. En dat willen ze weten in Engeland. Net als in Nederland, Zuid-Korea en Australië zijn ze ook aan de andere kant van het Kanaal helemaal weg van Guus.

Moment is Guus Hiddink bondscoach van het nationale elftal van Turkije. Dat land staat derde in een kwalificatiepoule met onder andere België en Duitsland. Hoewel het team van Hiddink goed begon aan de reeks werd er twee keer op rij verloren. De 1-0 nederlaag tegen Azerbeidzjan kwam hard aan in Turkije.

En dus gonsde het in voetballand van de geruchten over een eventueel vertrek van Hiddink bij de Turkse bond. Volgens de Engelse krant The Sun zei Hiddink: 'Ik probeer van Turkije een beter team te maken. Als me dat niet lukt, vraag ik de voorzitter om me te ontslaan.' De komende wedstrijden tegen Oostenrijk en België zijn waarschijnlijk beslissend in de race om kwalificatie.

In 2009 veroverde Chelsea onder leiding van Guus Hiddink de FA Cup. De Nederland had de leiding overgenomen van de ontslagen coach Luis Felipe Scolari. De stijl van Hiddink beviel de Engelsen goed en in november polste Chelsea de Achterhoeker voor een terugkeer bij die club, in de functie van technisch directeur. Toen moest Hiddink nee zeggen, maar een nieuwe poging van The Blues lijkt slechts een kwestie van tijd.

Afbeelding: Flickr, gebruiker avlxyz

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020