Excite

Gwyneth onder vuur vanwege Gary Glitter-liedje

Gwyneth Paltrow ligt onder vuur. De actrice verzorgde een gastoptreden in de populaire serie Glee en vertolkte daarin het nummer Do You Wanna Touch Me? van Gary Glitter. Bij verschillende organisaties schoot dit in het verkeerde keelgat, want een cover betekent dat er geld voor betaald moet worden aan de veroordeelde pedofiel.

Gary Glitter heeft drie jaar in een gevangenis in Vietnam gezeten vanwege het misbruiken van twee meisjes van tien en elf. Het optreden van Gwyneth kan hem honderdduizenden euro’s aan royalties opleveren. Het nummer is nu namelijk ook verkrijgbaar via iTunes en dat betekent dat Glitter royalties ontvangt voor elke verkoop. Bovendien krijgt hij geld voor het feit dat het nummer op tv vertoond is.

Volgens een directeur van een kinderorganisatie is het hoogst betreurenswaardig dat de producers niet hebben nagedacht over dit nummer, de combinatie met Gary Glitter en de totaal ongepaste tekst van het nummer. Channel 4 denkt nog na over het wel of niet uitzenden van de scène waar het om gaat.

Hoewel het misschien wat onwaarschijnlijk lijkt dat Glitter honderdduizenden euro’s krijgt voor één vertolking van een nummer, is dat het niet. Hewlett Packard gebruikte eerder wel Joan Jett's vertolking van Glitters nummer in een reclame en daarvoor kreeg hij ook honderdduizend pond. Die advertentie werd van de buis gehaald na klachten van de kinderbescherming.

Afbeelding: Youtube

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2018