Excite

Gwyneth Paltrow hield zich aan macrobiotisch dieet voor stervende vader

Gwyneth Paltrow heeft onthuld dat ze zich niet aan een macrobiotisch dieet heeft gehouden omdat ze het zo lekker vond, maar om haar stervende vader te helpen. Volgens de actrice zou het eten van gezond voedsel de aan kanker lijdende regisseur Bruce Paltrow hebben kunnen reden. Helaas heeft het niet mogen baten.

Gwyneth had van de doktoren van haar vader gehoord dat het mogelijk hielp als haar vader gezonder was gaan leven. "Het klinkt misschien belachelijk, maar ik wilde niet dat hij stierf en de doktoren zeiden dat hij gezonder moest worden," aldus de actrice in The Mirror.

De vader van de inmiddels 38-jarige actrice was helemaal niet te spreken over het voedsel dat zijn dochter voor hem bereidde. Toen zij hem glutenvrije noedels serveerde merkte hij op: "Het is net alsof je in een krant bijt." Bruce kreeg in 1998 de diagnose keelkanker. Hij zou daar in 2002 op 58-jarige leeftijd aan sterven, tijdens een vakantie met zijn dochter. Het macrobiotische eten heeft hem dus weinig goed gedaan.

Maar Gwyneth blijft geloven in de kracht van haar dieet en brengt binnenkort ook een kookboek uit, Notes from my Kitchen Table. Toen haar vader ziek was begon de moeder van twee kinderen te lezen over de kracht van goed voedsel. "Het zal je verbazen hoeveel je lichaam kan als je het niet vergiftigt met bewerkt voedsel en suiker. Er zijn gevallen bekend van mensen die zichzelf van een ziekte genazen."

Afbeelding: Youtube

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020