Excite

Haags Topsportgala echt Haags feestje

Den Haag is bezig een echte sportstad te worden. Van de traditionele hockeyverenigingen tot het beachstadion in Scheveningen, van landskampioen HYS bij de ijshockey tot en met snowboardtalent Dimi de Jong. Steeds meer topsporters hebben Den Haag als geboorte- of woonplaats. Om deze topsporters extra in het zonnetje te zetten, werd donderdagavond het eerste Haagse Topsportgala georganiseerd door Haags Goud.

Er waren vijf categorieën waarin het publiek in theater Diligentia kon stemmen. Tom Egberts presenteerde de avond en er was ook ruimte voor dromen over de Olympische Spelen in Den Haag met wethouder Dekker. Winnaar in de categorie Talent werd Dimi de Jong, die wellicht de jongste mannelijke Nederlandse deelnemer ooit aan de Winterspelen in Vancouver wordt. In de categorie Coach won Brian de Bruyn, de coach van de Haagse ijshockeyploeg HYS, die in 2009 landskampioen werden. Haagse sportploeg van het jaar waren Marleen van Iersel en Sanne Keizer, de twee succesvolle Nederlandse beachvolleybalsters.

De laatste twee categorieën waren Sportman van het Jaar en Sportvrouw van het Jaar. Lisa Westerhof, de wereldkampioene zeilen in de 450-klasse, met teamgenoot Lobke Berkhout, werd Haagse Sportvrouw van het Jaar. Bij de mannen won ook een zeiler. Thierry Schmitter, die zowel op het Open WK uitkomt tussen de valide zeilers en op het WK voor invalide zeilers, werd met overmacht van stemmen gekozen tot Haagse Sportman van het Jaar. Het Haagse sportfeestje werd al met al een groot succes.

Afbeelding: Sportgeschiedenis.nl, Thierry Schmitter

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020