Excite

Haan doodt Amerikaanse man

In Lamont, Californië, is een 35-jarige man om het leven gekomen nadat een haan hem dodelijk letsel had toegebracht. Jose Luis Ochoa was aanwezig bij een illegaal hanengevecht. De vogels die deelnemen aan deze brute en illegale gevechten krijgen messen aan hun poten gebonden.

Eén van de hanen raakte Jose Luis Ochoa waarschijnlijk per ongeluk met zijn poot. Ernstige verwondingen aan zijn rechterkuit zorgden ervoor dat de Amerikaan in het ziekenhuis overleed.

Het trainen van hanen en het organiseren van of aanwezig zijn bij een hanengevecht is illegaal in Californië. Vorig jaar moest Ochoa al een schikking van $370 betalen omdat hij eigenaar van een haan was die werd getraind om te vechten. Ook tijdens het hanengevecht dat uiteindelijk Ochoa's laatste zou worden deed de politie een inval.

Jose Luis Ochoa en andere toeschouwers sloegen op de vlucht en het slachtoffer moet daarbij gewond zijn geraakt. De politie vond vijf dode dieren en ander bewijs dat er hanengevechten werden georganiseerd. Arrestaties werden er echter niet verricht.

Hanengevechten zijn ook in Nederland verboden. Voor de verschrikkelijke toernooien worden hanen speciaal gefokt en getraind om te vechten, vaak met messen aan hun poten. De strijd gaat door totdat één van de dieren dood is, of te ernstig gewond om verder te vechten.

Afbeelding: Flickr, gebruiker Ken Mayer

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021