Excite

Haar naam was Sarah best verkochte boek

De top 100 van de best verkochte boeken in 2010 is bekend gemaakt. Op nummer één staat het boek Haar naam was Sarah van Tatiana de Rosney. Het boek gaat over een Joods meisje in de Tweede Wereldoorlog. Het boek is bijna een miljoen keer verkocht. De schrijfster staat ook nog op nummer 7, met het boek ‘Die laatste zomer’.

De bekende auteur Stag Liersson doet het ook heel erg goed in de boeken top 100. Hij heeft met zijn Millennium-trilogie de plekken twee tot en met vier in beslag genomen. Op de vijfde plek vinden we het populaire dieet van Dr. Frank. Dit is ook meteen het eerste boek van een Nederlander in de top.

Ook het humoristische boek Taal is zeg maar echt mijn ding is veelvuldig over de toonbank gegaan. Het boek is geschreven door Paulien Cornelisse, waarin ze vertelt hoe mensen de mist in gaan met taal en wat ze vaak zeggen, maar wat ze eigenlijk bedoelen. Ook komen we auteurs tegen als Kluun, Saskia Noort en Francine Oomen.

Verrassend is dat Annie M.G. Schmidt nog steeds in de top 100 staat. De auteur is jaren geleden overleden, maar haar populaire kinderboeken worden nog steeds goed verkocht. Ze staat in de top 100 met de boeken Pluk van de Pletteflat en Jip en Janneke.

De serie Twilight van Stephany Meyer komen we ook nog een paar keer tegen in de top 100. Deze boeken zijn onlangs ook verfilms, waardoor de boeken opnieuw in de schijnwerpers stonden.

Afbeelding: Flickr account foolstopanet

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020