Excite

Handtassen om WK binnen te halen

Corruptie is niemand vreemd. Zeker niet commissies die als doel hebben om een groot sportevenement binnen te halen. Daar wordt immers alles aan gedaan. De Olympische Spelen of het WK voetbal organiseren levert een hoop publiciteit en inkomsten op. Vandaar dat Barack Obama persoonlijk zijn best deed om de Olympische Spelen naar Chicago halen - wat mislukte toen Rio er mee aan de haal ging. Om het WK 2018 wordt inmiddels ook hard gevochten. En de Engelsen gebruiken dure handtassen om te winnen.

De 24 leden van de Fifa kregen van Engeland een hele dure handtas van Mulberry. 550 euro per stuk. Voor het vrouwtje, uiteraard. Gewillig werden deze handtassen aangenomen door de mannelijke leden. Het mag allemaal, want omkopen is het pas als het gaat om geld of een persoonlijk cadeau. Een peperdure handtas voor de vrouw is niet persoonlijk. Jee, geen corruptie! Overigens zit Nederland samen met België ook in de race voor het WK 2018, maar wij zijn nog bezig met stadions bouwen. Niet met dure handtassen.

Het schijnt overigens dat de Fifa er gevoelig voor is. Met name vice-president Jack Warner. Die houdt wel van een leuk aandenken onder de toonbank. Zo werd hij beschuldigd in 2006 van corruptie toen zijn familie 1 miljoen dollar winst maakte met het doorverkopen van WK tickets. Discutabel, allemaal. Maar goed, een leuke handtas is het natuurlijk wel.

Afbeelding: HLN.be

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020