Excite

Hang je bh maar in de wilgen!

Als het aan een anonieme Vlaamse vrouwenbeweging ligt, dan wordt vrijdag in België voortaan een bh-loze dag. Volgens hen kwellen vrouwen zichzelf veel te vaak door altijd maar een bh te dragen, terwijl dat helemaal niet nodig is.

Om medestanders te vinden voor het initiatief, heeft de vrouwenbeweging een oproep geplaatst op Facebook. Lid worden kan via hun groep aldaar. Inmiddels hebben zich al ruim 27.000 mensen aangemeld. Dit wil overigens niet zeggen dat al deze mensen morgen ook daadwerkelijk zonder bh de deur uitgaan; slechts zo’n 200 van de aanmelders hebben al echt toegezegd mee te doen met de actie.

De vrouwengroep heeft de actie opgestart, omdat ze het niet nodig vindt dat vrouwen hun borsten nog langer ‘martelen’. Volgens hen is een bh slechts een opgedrongen modeverschijnsel en geen bittere noodzaak. Het niet dragen van een bh zou niet – zoals over het algemeen aangenomen wordt – zorgen voor hangende borsten. Volgens de groep zitten bh’s ongemakkelijk en wordt het hoog tijd dat borsten eens een beetje ruimte krijgen.

Tot nu toe kan de groep niet bouwen op een onverdeelde steun: styliste Tiany Kiriloff en lingerieontwerper Filip Vertriest vinden een bh wel degelijk functioneel en menen dat juist de steun die een bh geeft erg belangrijk is voor het in vorm blijven van de borsten. Bovendien menen zij dat het eerder de schuld van vrouwen zelf is, als de bh niet lekker zit: bijna driekwart van alle vrouwen draagt namelijk een bh in de verkeerde maat!

Afbeelding: Flickr

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020