Excite

Hannah Scheffer: Gezond meisje van 14 overlijdt aan Mexicaanse griep

De Mexicaanse griep heeft weer twee levens geëist. Onder de slachtoffers is ook een 14-jarig meisje. Het is voor het eerst dat er in Nederland iemand aan de Mexicaanse griep overlijdt die niet ook al aan een andere ziekte leed.

Het andere slachtoffer was een 40-jarige man die al langere tijd ernstig ziek was. In totaal zijn er in ons land heeft de Mexicaanse griep nu zes dodelijke slachtoffers gemaakt. Over het verloop van de ziekte van het 14-jarige meisje is nog niets bekend. Het RIVM laat maar weinig informatie los over de individuele gevallen.

Wel is er inmiddels sprake van een officiële epidemie. Dit is het geval als de huisartsen op elke 100.000 mensen er 55 telden met griepklachten. Als dit twee weken achter elkaar gebeurt, dan is er sprake van een epidemie. Alleen deze week zijn er al tien mensen opgenomen met de Mexicaanse griep onder de leden. Deze tien patiënten brengen het totaal op 205. Van deze 205 zieke mensen heeft 61% al een onderliggende medische kwaal.

Het RIVM gaat de maatregelen tegen de griep echter niet aanscherpen, nu er sprake is van een epidemie. Het is natuurlijk wel verstandig om zelf zoveel mogelijk maatregelen te nemen die kunnen voorkomen dat je met de Mexicaanse griep besmet raakt. Was bijvoorbeeld altijd goed je handen, zorg voor een goede weerstand en laat je – zodra dit mogelijk is – inenten!

Update: De identiteit van het slachtoffer en verdere details zijn intussen vrijgegeven. Op maandag overleed Hannah Scheffer uit Haarlem aan de gevolgen van de Mexicaanse griep.

Afbeelding: Flickr account Sarihuella

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021