Excite

Hans Boskamp overleden

Hans Boskamp is op 78-jarige leeftijd overleden. Boskamp werd bekend als voetballer. Hij voetbalde vier keer voor het Nederlands elftal. Daarna maakte hij carrière als zanger en acteur.

Boskamp was onder meer te zien in Potasch en Perlemoer en My Fair Lady. In die laatste voorstelling speelde hij de rol van Alfred Doolittle. Ook speelde hij in verschillende tv series, waaronder Oppassen!!!, Floris, Ja zuster, nee zuster en Sil de Strandjutter. In het filmsucces Turks Fruit nam hij ook een rol voor zijn rekening.

Hans had al enige tijd problemen met zijn gezondheid. Drie aar geleden liep hij de streptokokkenbacterie op. Als gevolg daarvan was hij uitgedroogd en deden zijn nieren het niet zo best meer. Hij is maandag overleden aan de gevolgen van een herseninfarct. Hij was toen al opgenomen in een ziekenhuis in Dordrecht.

Boskamp zei zelf altijd dat hij veel geluk heeft gehad in zijn leven. Dat blijkt ook wel uit de dingen die hij mee heeft gemaakt. Hij kreeg de kans om voor zijn werk de wereld rond te reizen en stond zelfs John Lennon en Yoko Ono bij tijdens hun bed-in in Amsterdam. Ook vergezelde hij andere bekende muzikanten, zoals de Jackson Five en Diana Ross. Op latere leeftijd werd hij nog veel gevraagd als zanger van Jiddische liederen. Deze zong hij nog tot hij werd opgenomen.

Afbeelding: YouTube

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2018