Excite

Hans Christian Ørsted herdacht door Google

Google verraste vanmorgen met een nieuw logo dat volgens sommigen eerder op een bom leek. Daar is niets van waar, dit logo werd gemaakt om de verjaardag van de Deense natuurwetenschapper Hans Christian Ørsted te herdenken. Het logo laat een ijzerdraad zien, gewikkeld rond een spijker en verbonden aan een batterij. Klik je op het logo, dan verschijnt een pagina over de wetenschapper zijn werk en leven.

Ørsted werd op 14 augustus 1777 geboren en werd vooral bekend door de ontdekking van magnetische velden opgewekt door elektrische stromen. De magnetische velden werden in 1820 ontdekt. Ook staat hij bekend als de eerste die in 1825 aluminium maakte. Nog voor zijn uitvindingen beroemd werden, stond hij al bekend als een "sociaal geëngageerd persoon", zoals het nationaal museum in Denemarken hem omschrijft. Bovendien schreef hij ook poëzie. Hij vond onder andere 2000 nieuwe woorden uit. Ørsted stierf in 1851 op 73-jarige leeftijd.

Google verandert regelmatig zijn zoeklogo om belangrijke evenementen uit de geschiedenis te herdenken. Zo werd in juli de Apollo 11-missie herdacht en werden eerder al Louis Braille en Morse op creatieve wijze in de bloemetjes gezet.

Afbeelding: Google

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2018