Excite

Happy Pyjama voor Máxima

Tijdens haar bezoek aan de Wereldtentoonstelling in Shanghai, de Shanghai Expo, wachtte prinses Máxima een wel heel bijzondere verrassing: architect John Körmeling had speciaal voor haar een blauwe ‘Happy Pyjama’ ontworpen, geheel in lijn met de Happy Street waarmee Nederland dit jaar op de Expo staat.

Körmeling is ook verantwoordelijk voor het ontwerp van Happy Street en verwees met zijn ontwerp voor de pyjama naar de gewoonte die Shanghainezen hebben om met hun pyjama over straat te lopen.

Het cadeau kwam precies op het juiste moment: Máxima is drie dagen in Shanghai en viert hier ook haar negenendertigste verjaardag. Die verjaardag zal in besloten kring gevierd worden. Het prinselijk paar is echter nog wel te zien in Shanghai, want ze bezochten eerder al het Dutch Culture Centre en zullen ook de overige dagen op de Wereldtentoonstelling te vinden zijn.

Nederland richt zich tijdens de Expo vooral op het introduceren van innovatieve ideeën. Het resultaat, Happy Street, is één van de meest opvallende stands op de wereldtentoonstelling en laat meer dan twintig kleine witte huisjes zien. Die huisjes bieden een mooi overzicht van Nederlandse architectuur en worden gevuld met allerlei kleine tentoonstellingen.

Happy Street hoopt dit jaar in zeven miljoen bezoekers. Het grootste deel van deze bezoekers is Chinees. De Expo duurt in totaal zes maanden en eindigt op 31 oktober 2010.

Afbeelding: Flickr account joosteto

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021