Excite

Hardwerkende Wouter Bos heeft het zwaar

Nederlander van het Jaar, Politicus van het Jaar, het kon allemaal niet op bij Wouter Bos. Hij was doortastend, een echte leider en was bezig Nederland standvastig door de economische crisis te koersen. Niets van dat imago lijkt tegenwoordig nog over te zijn. De leider van de PvdA wordt verguisd door zijn eigen achterban, krijgt klap na klap en moet zelfs vrezen voor zijn positie als PvdA-leider, zo bleek tijdens een ledenraad. Niet de meest ideale positie voor een politicus en het is de vraag hoe Wouter Bos uit deze ellende tevoorschijn komt.

Hard werken, dat doet Wouter Bos wel. Hij doet het met een uurtje of drie slaap per nacht, tijdens een goede nacht. Het werk slokt hem op, met vergaderingen in Amerika, ledenvergaderingen in Nederland en debatten die doorgaan tot de late uurtjes. Maar dat niet alleen, Wouter Bos is ook net voor de derde keer vader geworden. Het wel en wee van een gezin met verse aanwinst doorkruist dus ook nog eens zijn agenda. En aangezien Wouter Bos een man is die het altijd en overal goed wil doen, vreet het allemaal bij elkaar dus energie.

De man die ooit werd gezien als de held van Nederland en zelfs Balkenende overschaduwde in charisma en leiderschap - hoewel dat wellicht makkelijker is dan het lijkt - toen de banken gered moesten worden, wordt nu aangepakt op de declaratie van een zonnebril van net iets meer dan honderd euro. Roem is vergankelijk, ook in de politiek. Dat blijkt maar weer. Het falen van de PvdA tijdens de Europese Verkiezingen is daar onder andere debet aan, hoewel Wouter Bos beterschap belooft. De toekomst van Wouter Bos en de PvdA is onzeker, maar duidelijk is dat zijn imago ook aan een kredietcrisis leidt.

Afbeelding: Flickr.com

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020