Excite

Harry Piekema stopt met AH-reclames

  • © Getty Images
Harry Piekema stopt na 10 jaar met het maken van reclames voor Albert Heijn. Een decennia lang was hij - voor de kijkers in ieder geval - dé filiaalmanager van deze supermarktgigant. Hij vervult zijn rol nog één keer, in een speciaal gemaakte afscheidscommercial.

Piekema kwam voor het eerst op tv voor Albert Heijn op 19 juni 2004. Daarna volgden maar liefst 152 commercials. Inmiddels heeft de acteur de rol wel gezien en vindt hij het tijd voor nieuwe uitdagingen. Zolang hij onder contract stond bij Albert Heijn, mocht hij bepaalde andere dingen niet doen. Ook mocht hij alleen maar boodschappen doen bij Albert Heijn.

Ondanks dat veel mensen denken dat hij daadwerkelijk bij Albert Heijn werkt, is Piekema niet bang voor zijn carrière. Hij denkt dat hij het imago van filiaalmanager zo van zich afgeschud heeft. In de afgelopen jaren hield hij zich onder meer al bezig met regieklsusen en deed hij de voice-over voor De Nieuwe Wildernis, een natuurfilm over de Oostvaardersplassen. Daarnaast verzorgde hij communicatietrainingen en workshops voor acteurs.

Piekema is erg blij met het werk dat hij voor Albert Heijn heeft mogen doen. Veel van de commercials waren heel bijzonder en ook ontmoette hij veel bekende Nederlanders, waaronder Giovanni van Bronckhorst, die maar wat graag met Piekema op de foto wilde. Albert Heijn slaat nu voor wat reclames betreft een andere route in. Daarover wordt in het eerste kwartaal van volgend jaar meer bekend gemaakt.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020