Excite

Harry Potter baalt van zijn naam

Wil de echte Harry Potter nu opstaan? Voor de 20-jarige Harry Potter uit Engeland is zijn leven een kleine nachtmerrie geworden dankzij zijn populaire naamgenoot. Hij is regelmatig het mikpunt van spot, van gewone mensen, maar zelfs van de politie!

Toen Harry in 1989 geboren werd, had J. K. Rowling haar boeken nog niet eens geschreven. Niemand had toen kunnen weten hoe beroemd zijn naam zou worden. Toen haar eerste roman gepubliceerd werd, veranderde het leven van Harry volkomen. Harry maakt dagelijks problemen mee die veroorzaakt worden door zijn naam. Zijn vriendin moest hij zelfs eerst zijn paspoort laten zien, voordat ze geloofde dat hij echt zo heette.

Een busbedrijf weigerde hem een abonnement te verstrekken, omdat ze niet wilden geloven dat hij echt Harry Potter weten en een scheidsrechter dacht zelfs dat hij een valse naam opgaf toen hij voor een kleine overtreding genoteerd werd.

In de eerste instantie vond Harry het wel leuk; een boek dat zijn naam droeg. Nu krijgt hij echter te maken met de keerzijde van het hele verhaal: mensen vergeten vaak dat hij er al was vóór de hoofdpersoon van Rowling tot leven kwam en de reacties die hij op zijn naam krijgt in vele gevallen helemaal niet positief.

Nu de laatste boeken van Harry Potter – het karakter – geschreven zijn, ziet de toekomst voor deze Harry Potter er wellicht iets rooskleuriger uit, hoewel het waarschijnlijk nog wel even zal duren voor de mensen de tovenaarsleerling vergeten zijn!

Afbeelding: CATERS

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020