Excite

Harry Potter-acteur mag na tien jaar weer zonnen

Hoewel de fans het ongetwijfeld erg jammer vinden dat het einde in zicht is, kunnen de acteurs uit Harry Potter opgelucht ademhalen, en weer zelf bepalen wat ze doen en laten. Tom Felton, die de rol van Draco Malfidus in de Harry Potter-films vertolkte, kan eindelijk weer eens zorgeloos op vakantie.

Bij Draco, de vijand van Harry Potter, denk je al snel aan ‘slecht’ en misschien wel ‘irritant’, maar ook vooral aan ‘bleek’. Voor Felton was het een bijzonder lastige klus om die huidskleur licht te houden. Maar liefst een decennium lang was het hem verboden om te zonnen. Pas nu de laatste Harry Potter verfilmd is, mag hij de zon weer in zonder zich van top tot teen te bedekken.

Felton maakt daar meteen goed gebruik van: hij is op vakantie in Florida, dat ook wel de Sunshine State wordt genoemd. De afgelopen jaren moest hij altijd veel moeite doen om zijn huid te beschermen tegen zonlicht. Alleen met zonnebrand met factor vijftig, ‘zittend onder een paraplu en met drie petten op’ kon hij de deur uit, grapte de acteur.

Alsof dat niet genoeg was, kregen Felton en zijn mede-acteurs nog meer restricties opgelegd, vanaf het moment dat ze voor een rol in Harry Potter tekenden. ‘Ik heb absoluut weinig keuze gehad.’ Niet alleen moest Felton zonnestralen vermijden, hij had ook nauwelijks invloed op zijn haarkleur, en mocht niet skiën of iets anders doen dat ook maar een beetje gevaarlijk was.

Afbeelding: Harry Potter

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020