Excite

Harry Potter-actrice mishandeld door familie

Harry Potter-actrice Afshan Azad is door haar eigen familie mishandeld en met de dood bedreigd. Ze kreeg klappen van haar vader en haar broer omdat ze een afspraakje had met een niet-moslim. Via haar slaapkamerraam kon ze uiteindelijk aan haar boze familieleden ontsnappen.

Azad, die in de Harry Potter films de rol van Padma Patil speelde, is uit haar voormalige woonplaats Manchester weggevlucht en woont nu in Londen. De actrice ging wel naar de politie maar wilde geen klacht indienen. Ze was bang dat haar situatie dan alleen maar zou verergeren. Uiteindelijk kwam het toch tot een zaak, maar Azad nam zelf geen plaats in de rechtszaal.

Volgens openbaar aanklager Richard Varnon moet het slachtoffer doodsangsten uitgestaan hebben. ‘Pak je dochter eens goed aan!’ zou broer Ashraf tegen zijn vader hebben gezegd; ‘Ze is een slet! Vermoord haar gewoon!’ Vader Abdul antwoordde dat hij de klus zou klaren zodat zijn zonen hun handen niet vuil hoefden te maken.

De verdachte vader werd uiteindelijk vrijgesproken van doodsbedreiging. Wel kreeg hij een proeftijd van 12 maanden. Gaat hij in die tijd over de schreef moet hij een boete van 500 pond betalen. Vader Abdul zei in de rechtszaal dat ‘het welzijn en het geluk’ van zijn dochter voor hem het belangrijkste is.

Broer Ashraf werd schuldig bevonden aan huiselijk geweld en zal volgende maand worden vervolgd. Tot die tijd heeft hij een verbod opgelegd gekregen om contact te zoeken met Afshan of naar de nieuwe woonplaats van zijn zus af te reizen.

Afbeelding: Flickr, gebruiker pentadact

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020