Excite

Harry Potter-reeks krijgt een Bafta

De Harry Potter-reeks krijgt de Bafta vanwege de grote betekenis van de films voor de Britse filmindustrie. De reeks loopt, met de achtste en laatste film in het vooruitzicht, ten einde. Voor de Britse filmacademie is dit reden genoeg om de films te eren. ‘Nu dit grootse Britse filmsucces op z’n eind loopt, is het passend dat de academie de Harry Potter-films en hun bijdrage aan de Britse filmindustrie eert,’ waren de woorden van de voorzitter van de Britse filmacademie in het Amerikaanse Variety, een groot filmvakblad.

Wereldwijd is de Harry Potter-serie goed voor een opbrengst van meer dan 5,4 miljard dollar. Het is de succesvolste filmreeks ooit. Schrijfster van de Harry Potter-boeken J.K. Rowling zal de Bafta op 13 februari in ontvangst nemen in het Royal Opera House in Londen. Dit zal ze samen doen met producent David Heyman.

De tot nu toe zeven Harry Potter-films hebben al meerdere records verbroken. In Amerika bracht Harry Potter and the Philosopher’s Stone 33,3 miljoen dollar op tijdens de premièredag in 2001. Daarmee werd het record van Star Wars verbroken. Ook de volgende films wisten deze records te verbeteren. Harry Potter and the Goblet of Fire bracht in 2005 in het openingsweekend 102,7 miljoen dollar op en Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1, wist dit record afgelopen jaar ook weer te verbreken met een opbrengst van 125,1 miljoen dollar.

Afbeelding: Flickr, ursalakm

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020