Excite

Heerenveen krijgt ijstempel

Heerenveen is hard bezig om de nieuwbouwplannen voor de schaatstempel Thialf zeker te stellen. Deze verbouwingen zijn nodig omdat Thialf ook in de toekomst tot de wereldtop van ijshallen moet behoren. Na overleg is besloten om de nieuwbouw vlakbij de A32 te zetten. Dit is aan de noordkant van het Abe Lenstra Stadion. Volgens de gemeente Heerenveen, de directie van Thialf, de provincie Friesland en Sportstad Heerenveen is dit de beste locatie voor de schaatsbaan.

Het is de bedoeling dat de schaatshal erg luxueus wordt. Er moeten de nodige voorzieningen komen voor sporters en recreanten. De hal zal voorzien zijn van de allernieuwste technieken op schaatsgebied en er moet ruimte zijn voor zeker twintigduizend supporters. Een dubbele baan is noodzakelijk, om zo de ijsbaan optimaal te kunnen gebruiken. Ook komt er een energiezuinige schaatshal. Er zal tevens een computerscherm komen waarbij je virtueel tegen de beste schaatsers kunt schaatsen en komen er mogelijkheden om te oefenen voor de wintersport. Het moet een echte ijstempel worden.

De initiatiefnemers hopen dat de overheden in de regio willen bijstaan als het gaat om de kosten. Ook hopen ze op een bijdrage van de regering. Het bouwen van een nieuw Thialf zal ruim 160 miljoen euro gaan kosten. Dit is echter wel een goede investering, omdat er in de toekomst topschaatsers naar de ijshal zullen komen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019