Excite

Heineken opent 'kliklijn'

We kennen het wel, je staat met een glas bier aan je lippen maar de geur en smaak is toch net iets anders dan je gewend bent. 'Vreemd bier' noemen ze dat bij Heineken. De bierbrouwer heeft er genoeg van dat kroegen goedkopere gouden rakkers schenken onder de naam Heineken.

Contract

Veel kroegen hebben een exclusief contract bij Heineken. Ze mogen dan alleen Heinekenbier schenken. De bierbrouwer roept iedereen op in de bierbranche om scherp op te letten op onregelmatigheden. Vooral vertegenwoordigers, accountmanagers, vrachtwagenchauffeurs van de drankenhandel en andere mensen die om welke reden dan ook veel in cafés komen, worden opgeroepen goed op te letten en bij onraad alarm te slaan. Wanneer een kroegbaas wordt betrapt op het schenken van een ander gerstenat kan dit leiden tot juridische stappen. Een van de gevolgen kan dan zijn dat het inventaris uit de kroeg wordt verwijderd.

Omzetverlies

Heineken heeft onderzocht dat er jaarlijks minstens honderdduizend hectoliter bier wordt getapt van andere, goedkopere producenten. „Dat komt neer op tweehonderdduizend illegaal verkochte fusten”, aldus accountmanager Koert-Jan Zandt die betrokken is bij de jacht op bierfraudeurs. Heineken zou hierdoor miljoenen euro's aan omzet mislopen. Bovendien krijgen de klanten van de kroegen niet de kwaliteit waarvoor ze betalen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020