Excite

Helikopter helpt zwaarste man uit bed

Met behulp van een Chinook helikopter kon de zwaarste man ter wereld vervoerd worden naar een specialistisch centrum waar hij een levensreddende operatie zou ondergaan. Hoewel er verschillende ambulances zijn die speciaal ontworpen zijn voor het vervoer van extreem zware patiënten, was dat in dit geval geen optie.

Paul Mason weegt 445 kilo en kan al geruime tijd niet meer zelf bewegen. De Brit heeft op eigen kracht én met hulp al verschillende keren geprobeerd om af te vallen, maar die pogingen zijn tot nu toe zonder resultaat gebleken. Omdat Paul in aanmerking komt voor een levensreddende operatie, moest hij naar een specialistisch centrum worden vervoerd. Dit centrum lag echter zo’n 200 kilometer bij zijn huis vandaan.

Omdat niet duidelijk was of het mogelijk was om een speciale ambulance voor hem te reserveren, werd naar alternatieven gezocht. De Chinook bleek een goede oplossing. Een aantal hulpverleners hebben Paul samen – met de hulp van een aantal elektronische middelen – in de helikopter gezet.

Vergeleken met de vorige operatie was dit nog een eitje. Toen moest Paul uit de flat van zijn moeder gehaald worden. Uiteindelijk moest toen een complete muur van de buren het ontgelden; die werd verwijderd, zodat Paul met een vorklift van de brandweer – die hem zelf niet op konden tillen – uit het huis getild kon worden.

Overigens is het vervoeren van Paul nog relatief eenvoudig als we terugdenken aan de allerzwaarste man ter wereld. Dat was John Minnoch, die maar liefst 636 kilo en in 1983 op 42-jarige leeftijd stierf.

Afbeelding: Daily Mail

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020