Excite

Herstel Michael Schumacher onzeker

Formule 1 coureur Michael Schumacher wordt in een kunstmatig coma gehouden na een dramatische val tijdens een ski-vakantie. De meervoudig wereldkampioen autoracen kwam tijdens een ski-vakantie met zijn hoofd tegen een steen en liep daarbij hersenletsel op. Zijn toestand is een dag na het ongeval nog steeds kritiek. Artsen noemen de kansen op herstel voor Michael Schumacher onzeker en kunnen geen uitspraken doen anders dan "hij vecht voor zijn leven."

Veel onzekerheid

De 44-jarige coureur die inmiddels al met 'pensioen' is, ligt op een intensive care afdeling in het Franse Grenoble. Per uur wordt gekeken naar de gezondheidssituatie van Schumacher. Over een herstel op langere termijn is te veel onzekerheid. Dat laat het team van behandelend artsen vandaag weten op een persconferentie.

Helm

Michael Schumacher was op vakantie in het dorp Méribel in de Franse Alpen toen hij ten val kwam. Ondanks het dragen van een helm liep de ex-coureur ernstig hoofdletsel op. Hij was bij kennis toen hij zondag in het ziekenhuis van Grenoble arriveerde, maar inmiddels is hij geopereerd en gereanimeerd. Daarnaast lijdt Schumacher aan een hersenbloeding en zwellingen in het hoofd. Op dit moment trachten de artsen de druk op zijn hersenen zoveel mogelijk te verlagen, maar, zo zeggen de artsen, "Had hij de helm niet gedragen, dan zou hij het niet overleefd hebben."

Goede conditie

Het team van artsen werd tijdens de persconferentie vergezeld door professor Gerard Saillant, een goede bekende van Michael Schumacher. Hij prijst Schumacher voor zijn "goede conditie" die de Duitser zeker zal helpen bij zijn herstel. De vrouw en kinderen van de coureur zijn inmiddels ook in het ziekenhuis aangekomen en worden op de hoogte gehouden door de behandelend artsen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020