Excite

Het bestaat echt: koninklijke kotszakjes

Prins William en Kate Middleton staan sinds de aankondiging van hun huwelijk in het middelpunt van de wereldwijde pers. De bruiloft is een obsessie voor velen geworden en wordt aan alle kanten uitgebuit. Voor diegenen die er helemaal klaar mee zijn en wiens maag omdraait bij nog een nieuwsbericht of plaatje van William en Kate, is er nu een ludieke oplossing.

De Britse kunstenares Lydia Leith kon zich voorstellen dat sommigen inmiddels walgen van de hype rondom het huwelijk. Zij heeft kotszakjes ontworpen voor mensen die braakneigingen krijgen van alle huwelijksperikelen van de prins en zijn liefje. Het zijn zakjes zoals je die ook in vliegtuigen tegenkomt, maar dan net even anders. Er staat een afbeelding van het toekomstige bruidspaar op en de tekst 'Throne Up', een verbastering van het Engelse ‘throw up’.

De kotszakjes-met-een-knipoog zijn er in drie kleuren; rood, wit en blauw, de kleuren van de Britse vlag. In de bijsluiter staat ‘ om gereed te houden op 29 april’.

Leith hoopt dat de zakjes niet al te serieus genomen worden. ‘Het is vooral niet bedoeld als antimonarchistisch statement, maar gewoon als grapje.’ Voor drie pond zijn de koninklijke kotszakjes te koop, op de website van de kunstenares. Daarop is te zien dat de eerste lading zakjes al is uitverkocht.

Afbeelding: Flickr, gebruiker rob_moments

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020