Excite

Het is weer tijd voor goede voornemens!

Stoppen met roken, afvallen, meer sporten, minder stressen. Bijna iedereen heeft goede voornemens voor het nieuwe jaar. Jammer genoeg zijn deze voornemens omstreeks half januari alweer vergeten. En dat is zonde. Dat weten we zelf ook, want volgens de ING hebben we er gemiddeld €450 voor over om ons voornemen een jaar lang vol te houden.

Van elke tien Nederlanders boven de zestien jaar hebben er acht een goed voornemen. Mannen zijn optimistischer dan vrouwen wanneer ze gevraagd wordt of ze hun voornemens gaan volhouden. Driekwart van de mannen denkt in hun opzet te gaan slagen tegenover zes op de tien vrouwen.

Ook lijkt het vertrouwen gebaseerd te zijn op het voornemen zelf. Van de afvallers denkt 56% dat het gaat lukken, terwijl 70% van degenen die meer willen sporten het rooskleurig inziet.

Afvallen is overigens weinig verassend het populairste voornemen, gevolgd door minder druk maken, meer sporten, zuiniger leven en beter voor jezelf opkomen.

ING biedt op haar website met een digitaal huishoudboekje een hulpmiddel om financiële voornemens te realiseren. Volgens schrijver van het boek ‘Focus’, Leo Babauta, moeten we vooral niet te veel in een keer willen. Stel één simpel doel per keer en de kans dat het daadwerkelijk gehaald wordt is ineens veel groter.

Afbeelding: Flickr, gebruiker alancleaver_2000

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021