Excite

Het Kinderrechtenfestival 2009 komt er weer aan

Op 22 november 2009 vindt het Kinderrechtenfestival 2009 plaats in Rotterdam. Van 12 uur 's middags tot half acht 's avonds zijn er allerlei leuke activiteiten, voor kinderen uiteraard. Er is een zaal die in het teken staat van sport en computergames, een zaal met een speurtocht die kinderen alles leert over kinderrechten, een kinderpersbureau en tot slot is er een zaal waar optredens plaats vinden. Daar wordt ook een reis naar Barcelona voor vier personen weggegeven.

Kortom, het hele festival staat in het teken van het Verdrag voor de Rechten van het Kind. Dat is namelijk twintig jaar geleden opgesteld. Uiteraard treden er ook BN-ers op. Yes-R en Brace zullen onder andere de toeschouwers vermaken en Hind zit in de jury van de Right 2B a Starshow. Het festival vindt plaats in de Maassilo in Rotterdam en toegangskaarten zijn 3,50. Een educatief verantwoord dagje uit, dus.

Op 22 november 1989, slechts een kleine twee weken na de Val van de Muur, werd door de Verenigde Naties het Verdrag voor de Rechten van het Kind gepresenteerd. 54 artikelen die kinderen wereldwijd moesten beschermen. Landen die het verdrag ondertekenden, maakten daarmee kinderrechten deel van hun wet en rapporteren sindsdien elke vijf jaar aan de VN hoe het er voor staat. Nederland nam in 1992 een aangepaste versie van het Verdrag over en de Verenigde Staten hebben het verdrag nooit ondertekend.

Afbeelding: Flickr, M@rg

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020