Excite

H.G. Wells is de sleutel achter het google-raadsel!

H.G. Wells, de bekende schrijver van "War of the Worlds", was de oplossing van het google-mysterie, zoals de Google Doodle vandaag duidelijk maakte. De laatste weken werd het google logo regelmatig aangepast en verschenen er onopgeloste raadsels, zoals de graancirkels. Op het internet werd druk gespeculeerd over de betekenis achter deze tekeningen. Vaak terugkerende mogelijke oplossingen waren een Japanse videogame, Zero Wing, of de nieuwe film District 9. Een aantal gebruikers, waaronder een lezer van Excite, wisten echter het raadsel op te lossen aan de hand van een reeks nummers die google via twitter had doorgegeven. Die nummers bleken coördinaten te zijn van Woodham Road in Woking, Surrey. Daar speelt het boek "War of the Worlds" zich af.

The War of the Worlds werd in 1898 geschreven en in 1978 werd er een musical van gemaakt. Het werk was een van de eerste Science Fiction-novellen. In het boek wordt een invasie van Engeland beschreven door marsmannetjes. H.G. Wells was daarmee de eerste die zijn fantasie over buitenaardse wezens omzette in een boek. Hij was briljant in het uitdenken van wat mogelijk is, niet alleen op aarde maar ook op andere planeten.

Google liet vandaag dan weten dat "ze eindelijk de reden achter de google doodles kunnen vrijgeven met een officiële groet aan Herbert George Wells, die vandaag 143 jaar zou zijn geworden".

Afbeelding: housmans.com

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2018