Excite

Hiddink wil succes voor Oranje

  • © Getty Images
De tegenvallende resultaten van afgelopen zaterdag staan Guus Hiddink nog vers in het geheugen. Hij hoopt daarom dat Oranje vanavond tegen Spanje eindelijk eens wat van zichzelf laat zien. Spanje staat bekent om het sterke team en neemt over het algemeen altijd de controle. Hiddink wil dat Oranje dat dit keer doet en dat het nu goed scoort. Hij verwacht 'internationaal' voetbal en geen naïeve fouten in bijvoorbeeld de verdediging.

Het is niet voor niets dat Hiddink zoveel druk op Oranje legt: hij ligt zelf onder vuur nadat Oranje onder zijn leiding vrij slecht gepresteerd heeft. Hoewel Nederland tijdens het vorige WK nog een derde plek wist te veroveren, won het team maar twee van de zeven wedstrijden onder aanvoering van de bondscoach. Hiddink zegt van de kritiek echter niet zoveel mee te krijgen. Hij geeft aan wel eens wat te lezen en zegt dat het hem ook raakt, maar toch gaat hij gewoon door, om niet gefrustreerd te raken.

In ieder geval zijn de spelers er deze avond klaar voor. Ook Wesley Sneijder maakt deel uit van het team. Deze 30-jarige voetballer is de meest ervaren veldspeler van het Nederlandse elftal allertijden. Bovendien heeft hij met de zwangerschap van zijn vrouw Yolanthe ongetwijfeld een extra drijfveer om goed te presteren. Ook Daley Blind speelt mee. Hij heeft aan elk van de laatste 22 wedstrijden van het Nederlands elftal meegedaan en is daarmee een vaste speler op het veld.

Tijdens de wedstrijd zal Oranje voor het eerst de nieuwe uittenue dragen. Het gaat om witte shirts met een oranje bedrukking en oranje shorts met een witte bedrukking. Wat de uitkomst wordt is nog spannend: Nederland en Spanje oefenden slechts één keer eerder in Amsterdam. Toen won Nederland met 3-2 na een spannende wedstrijd.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021