Excite

Hillary Clinton: één termijn

De Amerikaanse Minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton wil geen volgende termijn als minister. Mocht president Barack Obama in 2012 worden herkozen, dan wil zij dat iemand anders haar functie overneemt.

Clinton zei dit in een interview met CNN. Ook tegen een baan als minister van Defensie of vicepresident zei ze nadrukkelijk "nee". Net als op de vraag of ze na een tweede termijn van Obama weer mee zou willen doen in de race om het presidentschap.

Clintons uitspraken komen op een moment dat ze in eigen land erg populair is. Volgens een nieuwe poll van CNN is bijna tweederde van de Amerikanen op dit moment positief over haar. Vrijwel niet eerder waren zoveel Amerikanen zo positief over een voormalige First Lady.

Hillary Clinton was in 2008 de belangrijkste tegenstander van Obama bij de Democratische voorverkiezingen. Als minister liet ze al eerder weten bezig te zijn aan haar 'laatste publieke functie'. Met deze uitspraken onderstreept ze dat eerdere besluit nogmaals.

Clinton zei verder nog geen definitieve plannen te hebben over wat ze gaat doen na 2012. Wel wil ze betrokken blijven bij de strijd voor vrouwenrechten. "Ik wil eerst de komende twee jaar zo goed als ik kan mijn best doen in deze baan. Ik kan me niets anders voorstellen om te gaan doen dat zoveel uitdagingen biedt, en zoveel voldoening."

Afbeelding: Flickr account america.gov

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021