Excite

Hillary Clinton prijst Nederland

Vanochtend werd Nederland geprezen door de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton. Dit deed ze omdat Nederland meehelpt met de wederopbouw van Afghanistan en de deelname voor de strijd tegen het terrorisme. Volgens Clinton leidt Nederland Afghanistan op moedige wijze. Dit zei ze op het gezamenlijke persconferentie met haar Nederlandse collega Maxime Verhagen in het World Forum in Den Haag. Dit zei ze vlak voor de officiële opening van de Afghanistanstop.

Clinton gaf ook aan hoe belangrijk Nederland voor de Verenigde Staten is geweest als bondgenoot. Tevens was ze vol lof over het organiseren van de top op korte termijn, want het was nog geen maand geleden dat ze in Brussel met Maxime Verhagen sprak over een Afghanistanstop. Ze is erg onder de indruk dat er nu al actie is ondernomen. Hillary Clinton zei: ‘Het Nederlandse volk zou moeten weten hoe uitzonderlijk de Nederlandse inzet en het leiderschap is in Afghanistan’.

In Nederland is nu de officiële opening van de Afghanistanstop. Vanochtend verschenen er hoogwaardigheidsbekleders uit ruim 72 landen in het World Forum in Den Haag. Ook waren er vertegenwoordigers van belangrijke non-gouvernementele organisaties. Behalve Hillary Clinton kwamen er ook VN-topman Ban ki-Moon, de Afghaanse president Hamid Karzai, een Iraanse onderminister en de Nederlandse premier Jan Peter Balkenende.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020