Excite

Hirsch Balin: Staatsloterij jackpot moet voortaan vallen

Als het aan minister Ernst Hirsch Balin ligt, dan moet de volledige jackpot van de staatsloterij in het vervolg vallen. Eerder ontstond ophef toen bleek dat de jackpot ook op een vijfde lot kon vallen, waarbij dus slechts een vijfde van de jackpot uitgekeerd wordt en de rest verschuift naar de volgende trekking.

Hirsch Balin wil dat de trekkingen voortaan net zo lang doorgaan, tot dat de volledige jackpot eruit is. Als de jackpot op een vijfde lot valt, dan zal hij dus nog een keer getrokken moeten worden. Er zijn nog wel een aantal aanpassingen in het systeem nodig om ervoor te zorgen dat dit kan. Zo worden de vijfde loten ook voorzien van een uniek nummer en dat zou in het vervolg dan niet meer het geval zijn.

Voor veel deelnemers aan de staatsloterij zou dit een uitkomst zijn. Zij kwamen massaal in opstand toen bleek dat bij een trekking niet de volledige jackpot, maar slechts een vijfde deel gevallen was. Toen ook nog eens bleek dat directeur van de Staatsloterij, Yvonne van Oort, bijna een half miljoen euro per jaar verdient, werden de reacties zo heftig, dat van Oort bedreigd werd en beveiliging nodig had. Op dit moment krijgt zij nog steeds beveiliging, maar deze nieuwe maatregel zou de drukte rondom haar persoon ook wel weer eens wat kunnen kalmeren.

De Staatsloterij is door de Reclame Code Commissie al veroordeeld tot het duidelijker communiceren van het winsysteem, maar de maatregel van Hirsch Balin zou toch zeker helpen in het verbeteren van het imago van de Staatsloterij.

Afbeelding: Flickr account Lisa Brewster

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2018