Excite

Hitserie Dynasty wordt verfilmd

De soapserie Dynasty, een grote hit in de jaren '80, wordt naar het witte doek gebracht. De film speelt zich af voor het begin van de soap; het wordt een zogenaamde prequel. Het script wordt verzorgd door Richard en Esther Shapiro. Zij schreven bijna 30 jaar geleden ook al voor Dynasty.

De show liep van 1981 tot 1989 en ging over een rijke familie in Colorado. Blake Carrington, de man des huizes, zat in de olie-business en werd gespeeld door de inmiddels overleden John Forsythe. Ook Linda Evans en Joan Collins vertolkten een rol in de serie.

In de film gaat Dynasty helemaal terug naar zijn roots. Blake Carrington ontdekt bijvoorbeeld dat hij de erfgenaam is van de oliedynasty waarmee hij in de serie zijn rijkdom vergaarde. 'We nemen Blake mee terug naar zijn jaren als jonge man, toen hij Alexis ontmoette. De film speelt zich af in de Mad Men-tijd van de jaren '60,' zegt Richard Shapiro tegen The Sun.

Ook vertelt de schrijver dat het zijn dochters idee was om er een prequel van te maken. Volgens Shapiro hebben ze het idee eerst bij een aantal filmmaatschappijen aangeboden, maar die hapten niet toe. Uiteindelijk hebben Richard en Esther Shapiro besloten zelf de pen weer op te pakken.

Afbeelding: youtube

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020