Excite

Hoe ver kom jij met 100 woorden Engels?

Fabio Capello, de Italiaan die het Britse team managet, beweert dat hij maar 100 Engelse woorden nodig heeft om zijn spelers te managen. Dat komt goed uit, want de manager van het Britse team heeft al eens aangegeven dat hij nogal moeite heeft om de basisprincipes van de Engelse taal onder de knie te krijgen.

Als het gaat om het bespreken van tactieken, dan zijn er ook niet zoveel woorden nodig, maximaal 100, aldus Capello. Nu is dat niet helemaal waar en het vocabulaire van Capello is ook wel iets uitgebreider, maar veel scheelt het niet. Peter Howarth van het taalcentrum van de universiteit van Leeds, vindt de bewering van Capello belachelijk en zegt dat je makkelijk honderd woorden kunt leren in een paar dagen, zeker als je in een land verblijft waar je omringd wordt door die taal.

Als je een beetje op een fatsoenlijke manier wilt communiceren, dan moet je woordenschat toch ongeveer bestaan uit zo’n 1500 woorden. Dat is nog niet eens zo heel veel, want het gemiddelde vocabulaire van iemand bestaat uit ongeveer 20.000 actieve woorden en 40.000 passieve woorden.

Wie naar de meest gebruikte Engelse woorden kijkt, ziet dat hij met 100 woorden inderdaad niet zover zal komen. Op nummer één staat ‘the’ en de top tien wordt vooral gevuld met voorzetsels en aanwijswoorden. De volgorde is bijzonder, want woorden als ‘say’ of ‘will’ zijn gebruikelijker dan ‘no’, wat pas op de 56e plaats voorkomt.

Afbeelding: Flickr account ckaroli

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2018