Excite

Hoge kijkcijfers interview Máxima en Willem-Alexander

Zo'n 1.295.000 mensen keken gisteren naar het interview op RTL 4 van prinses Máxima en prins Willem-Alexander over het Oranje Fonds, dat jaarlijks duizenden sociale en maatschappelijke doelen ondersteunt. Linda de Mol had de eer om het kroonprinselijk paar te ondervragen over hun werk voor hun huwelijkscadeau. Hoe populair het paar nog steeds is, bleek ook al uit de kijkcijfers van het portret van Máxima en Willem-Alexander dat de NOS op woensdag uitzond. Maar liefst 2,3 miljoen mensen keken toen naar het overzicht van tien jaar huwelijk van de prins en prinses.

Privéleven van de Oranjes

Het interview was naar aanleiding van het tienjarig huwelijksfeest van het prinselijk paar. Linda de Mol greep de gelegenheid aan om ook vragen te stellen over het privéleven van het Oranje gezin. Zo blijkt dat ze hele normale buren zijn: de prinsesjes doen mee met Sint Maarten en kennen de andere kinderen uit de buurt van school. Ook is het hele gezin erg muzikaal. Máxima speelt gitaar, Amalia heeft vioolles en Alexia en Ariane leren voor de piano. Willem-Alexander heeft vroeger muziekles gehad met blokfluit en xylofoon.

Huwelijksviering

Máxima en Willem-Alexander zullen hun tienjarige jubileum in privésfeer vieren. Ze laten niets los over de plannen op hun trouwdag. Volgens oranjedeskundigen zal het paar hun 12,5-jarig huwelijk uitgebreider vieren.

Aftreden Beatrix

Net als koningin Beatrix, laten ook Máxima en Willem-Alexander niets los over de mogelijke troonwisseling. Het idee dat Willem-Alexander nog niet klaar is voor de baan is onzin, zo zeggen veel experts. Hij is al vanaf de wieg voorbereid op deze functie, maar koningin Beatrix heeft het naar haar zin op haar positie. Verwacht wordt dat de inmiddels 74-jarige vorstin pas aftreedt als haar gezondheid het niet langer toelaat om te regeren.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020