Excite

Hollywood wil verhaal Assange verfilmen

Mocht Assange enige tijd in de gevangenis door moeten brengen, dan hoeft hij zich niet bang te maken over verloren inkomsten. Twee producenten vechten namelijk al om de rechten van zijn verhaal en zouden maar wat graag een film maken over de ‘gevaarlijkste man ter wereld’.

Het gaat om producenten van Josephson Entertainment en Michelle Krumm Productions. Die laatste partij wil vooral een thriller maken die mensen ook aanzet tot nadenken. De productiemaatschappijen hebben inmiddels een optie genomen op de biografie van Assange.

Op het moment wordt er ook namelijk ook gewerkt aan een splinternieuw biografie over de oprichter van WikiLeaks. De Australische verslaggever Andrew Fowler werkt al even aan ‘The most dangerous man in the World’ en hoopt dat het boek dit jaar kan verschijnen. In dit boek wordt meer verteld over het leven van Assange en gaat het dieper in op de achtergronden van de acties van Assange.

Op internet wordt al druk gespeculeerd over de nieuwe film. Zo wordt voorgesteld dat Robert Ludlum het script gaat schrijven. Julian Assange zou gespeeld moeten worden door Leonardo di Caprio en voor Angelina Jolie zou een glansrol weg zijn gelegd als Michelle Obama. Will Smith wordt gezien als een goede Barrack Obama. Zoals het een Hollywood-film betaamt, mag het verhaal best wat aangedikt worden, waardoor er meer spannende vrouwen in voor komen en minder hackende nerds. Tenminste, als het aan filmliefhebbende bloggers ligt.

Afbeelding: Flickr, gebruiker espenmoe

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020