Excite

Hommeles bij WNL

Het zijn zware tijden voor de jonge omroep WNL. Na het plotselinge ontslag van Eva Jinek stapt nu ook regisseur Bert van der Veer op. Van der Veer regisseerde het programma Eva Jinek op zondag, maar heeft er nu de brui aan gegeven. Volgens de media-expert is dat te danken aan de omroeptop, die hebben besloten van de talkshow een rechtser programma te maken.

Programma overgenomen

"Het palet was bij het programma van Eva Jinek wat breder en dat staat mij meer aan," vertelt Bert van der Veer bij de NOS. Van der Veer vindt het bijzonder vervelend dat Eva geen kans gegund wordt om afscheid van haar kijkers te nemen. Vanaf zondag wordt het programma meteen overgenomen door presentatoren Janneke Willemse, Charles Groenhuijsen en Paul Jansen.

Afscheid nemen

Eva Jinek zou stoppen per 1 juli, wanneer haar beide programma's Vandaag de Dag en Eva Jinek op Zondag de zomerstop in gaan. Vandaag kreeg de journaliste te horen dat ze voor de laatste vier afleveringen van Eva Jinek op Zondag niet meer terug hoeft te komen. Aan de NOS laat ze weten: "Ik dacht eerst dat hij het niet meende, maar dat was wel zo. Ik vind het vooral vervelend omdat ik het met zoveel plezier heb gedaan de afgelopen anderhalf jaar. Het is ook goed gelukt. Dat ik nu abrupt van de buis word gehaald en geen afscheid kan nemen van mijn kijkers vind ik lastig. Ik had nooit bedacht dat hij me voortijdig van de buis zou halen."

Wraakactie tegen Jinek

Volgens WNL is er absoluut geen sprake van een wraakactie nu Jinek naar de gecombineerde omroep KRO-NCRV vertrekt voor een dagelijkse show. Hoofdredacteur Bert Huisjes zag gisteren de laatste opname van pilots die de omroep al aan het draaien was met de nieuwe presentatoren, en die vond Huisjes goed genoeg. En dus kon Jinek eerder weg dan haar aangekondigde vertrek per 1 juli. Voor Bert van der Veer is nog geen vervanger gevonden, maar volgens hem moet dat geen probleem opleveren. Weinig regisseurs hebben op zondagochtend andere klussen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021