Excite

Homo's in de belangstelling

Homo’s blijven voor veel mensen een dankbaar onderwerp om over te praten. Of om over te schrijven: in Werkendam ligt nu namelijk een boek in de winkel waarin schrijver Piet Versluis zich erg kritisch uitlaat over homo’s.

Het dikke boek van zo’n 240 pagina’s beschrijft niet alleen homo’s, maar vertelt ook veel over homohaat. Hoewel het eerst niet helemaal duidelijk was of het boek ook daadwerkelijk in productie genomen zou worden, ligt het inmiddels toch in de schappen in Werkendam. En daar vindt het boek gretig aftrek; in Werkendam is duidelijk belangstelling voor het onderwerp.

Niet alleen Werkendammers zijn buitengewoon geïnteresseerd in homo’s. Ook in India is er ineens volop belangstelling voor, omdat de rechtbank daar heeft bepaald dat het oude verbod op homoseks, dat in de koloniale tijd is ingevoerd, herroepen moest worden. Volgens Swami Baba Ramdev, een invloedrijke yoga-expert uit het land, is hier faliekant op tegen. Hij heeft besloten het vonnis aan te vechten, omdat homoseksualiteit volgens hem verkeerd is. Bovendien is het niet nodig om homo te zijn, want volgens de Swami kan deze ‘aangeboren ziekte’ gewoon bestreden worden, met yoga!

De Swami staat niet alleen in zijn strijd; ook landgenoot en astroloog Suresh Kumar heeft bezwaar ingediend tegen het vonnis. Volgens hem zou het legaliseren van homoseks namelijk de weg vrijmaken voor mensen die toestemming willen voor seks met dieren. De aanvechting van het vonnis moet nog voorkomen.

Afbeelding: Flickr

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2018