Excite

Homoseksuelen krijgen toch een hostie

De kerkelijke poppetjes waren weer aan het dansen. Homoseksuelen werd de hostie geweigerd in katholieke kerken in het bisdom van Den Bosch. Kwam allemaal doordat Prins Carnaval dit jaar geweigerd werd tijdens de communie. De prins Carnaval uit Reusel, Gijs Vermeulen, is namelijk homoseksueel en die komen er bij de katholieke kerk nog steeds moeilijk in. Terwijl diezelfde kerk tegelijkertijd de voorbijgaande jaren verschillende keren in het nieuws is gekomen omdat er 'incidenten' met kleine jongetjes aan het licht kwamen. Ergens klopt er dan iets niet.

Het geheel leidde tot een grote protestactie afgelopen zondag. Vele openlijk homoseksuelen waren aanwezig tijdens de mis. Er werd toen geen communie gedaan. De SGP, normaal toch heel erg anti-katholiek en pro-gereformeerd, riep dat het om een criminele actie ging van de homoseksuelen. De SGP, wiens voorvaderen als geuzen nog wel eens een aantal katholieken hebben gemarteld, kwamen nu op voor de katholieke kerk. Want waar religie wordt verstoord, moet ingegrepen worden. Het weigeren van de hostie leidde ook tot veel media-aandacht. Men sprak er schande van dat homoseksuelen de communie geweigerd werden.

Inmiddels ligt er een akkoord tussen de homoseksuelen en het bisdom Den Bosch. Er is wapenstilstand gesloten. Na overleg tussen het kerkbestuur, plebaan Gertjan van Rossum, vicevoorzitter Vera Bergkamp van het COC en Gay Krant-hoofdredacteur Henk Krol is besloten dat iedereen weer een hostie uitgedeeld krijgt. Hoewel het bisdom nog helemaal achter de leer van de kerk staat en homoseksuelen dus eigenlijk de hel voorschotelt, wordt in het kader van de orde van de mis de hostie aan iedereen uitgereikt. Even geen lastige vragen stellen. De organisaties die de belangen van de homoseksuelen behartigen, hebben gevraagd om niet opzichtelijk homoseksueel te zijn tijdens kerkdiensten.

Afbeelding: Flickr, macieklew

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020