Excite

Hooligan moet excuses maken van vader

Sommige hooligans weten hoe het hoort. Afgelopen weekend stond in Engeland de beladen derby tussen Newcastle United en Sunderland op het programma. Na een thriller waarin Asamoah Gyan in de 90e minuut gelijk maakte kon niet iedere Sunderland-fan zich beheersen. Een 17-jarige knul ging over de schreef.

De jonge hooligan rende op doelman Steve Harper van Newcastle United af, die net een tegengoal te verwerken had gekregen. Vervolgens duwde het joch de doelman naar de grond. Hij werd afgevoerd en overgebracht naar het politiebureau, en de voetbalwereld sprak schande van de actie. 'Ik hoop dat ze hem een heel lang stadionverbod geven,' zei Sunderland-coach Steve Bruce.

Maar de vader van de jonge raddraaier blijkt een echte Engelse gentleman. De geschrokken Gary Miller zette zijn zoon Ross in de auto en reed hem naar het trainingsveld van Newcastle United. Daar moest de hooligan zijn excuses aanbieden aan doelman Harper, ware het niet dat de spelers een dagje vrij hadden.

Uiteindelijk heeft Ross Miller zijn verontschuldigingen aan kunnen bieden aan een andere functionaris bij Newcastle United. Volgens vrienden van zijn vader heeft de 42-jarige Gary sinds het incident geen oog dicht gedaan. Ook Ross zelf toonde publiekelijk berouw: 'Mijn moeder is ook erg ontgoocheld. Ik heb iedereen teleurgesteld.' Goed werk, pa, opvoeden die hooligans!

Afbeelding: youtube

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020