Excite

Horecatycoon Sjoerd Kooistra dood aangetroffen

Het is misschien wel de meest bekende én beruchte horecaondernemer van Nederland: Sjoerd Kooistra. De man die inmiddels in een heftig conflict met bierbrouwer Heineken verwikkeld was, is gisteren dood aangetroffen in zijn villa in het Gelderse Ubbergen. Het is nog niet duidelijk of de man om het leven is gebracht. Zijn advocaat gaat uit van zelfmoord en wijst met de vinger naar Heineken.

Volgens advocaat en vriend Oscar Hammerstein ging de ruzie met Heineken Kooistra zo aan het hart, dat hij het niet meer zag zitten en de hand aan zichzelf zou hebben geslagen. In mei ontruimde Heineken twee Amsterdamse panden van Kooistra, vanwege huurachterstanden van een miljoen euro. Kooistra had geprobeerd die ontruiming via een kort geding tegen te houden. Heineken claimde daarnaast dat Kooistra nog een miljoenenschuld bij hen had open staan.

Gisteren werd bij de politie melding gedaan van een ‘ernstig incident’, waarop de politie naar de villa van Kooistra ging. Even later arriveerde de lijkwagen al. De politie heeft vooralsnog niet willen bevestigen dat het om een zelfmoord gaat. Advocaat Hammerstein stond de pers afgelopen nacht wel direct te woord en gaf aan dat de 25-jarige relatie met Heineken in zes maanden volledig vernietigd was. Heineken had aangegeven dat er alleen een schikking mogelijk was als Kooistra zowel zakelijk als privé alles inleverde aan de bierbrouwer. Dat zou voor Kooistra onacceptabel zijn geweest.

Afbeelding: Flickr account Allie_Caulfield

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020