Excite

Huis Johan Cruijff beroofd

Johan Cruijff is in zijn huis in Barcelona bestolen van onder meer zijn trofeeën. Een groep inbrekers wist afgelopen vrijdag in het huis van de stervoetballer in Catalonië toe te slaan. In de Spaanse krant El Periodico die melding gemaakt hebben van de inbraak, waarbij de dieven spullen meenamen met een waarde van een half miljoen euro.

Trofeeën en juwelen

Behalve enkele van de trofeeën die Johan Cruijff in zijn carrière heeft gewonnen, hadden de dieven het gemunt op gouden horloges en juwelen van de voetballegende. Twee buren van Cruijff ontdekte de inbraak en schakelde de politie in. Die is momenteel bezig met een onderzoek.

Koevoet

Verschillende bronnen in de krant zeggen dat de dieven via een raam zijn binnengekomen, waarbij ze de tralies met een koevoet hebben verbogen. De dieven kwamen naar binnen op de tweede verdieping. Om bij het huis te komen zijn de dieven over een muur geklommen.

Mexico

Johan Cruijff was zelf niet thuis op het moment van de inbraak. De oud-voetballer was aan het werk in Mexico, waar hij als adviseur actief is bij Chivas Guadalajara. Vanaf zijn Mexicaanse adres reageert Cruijff verbaasd op het genoemde schadebedrag van een half miljoen. “Een half miljoen? Was het maar waar! We hebben bewust weinig spullen van waarde achtergelaten in het huis. Maar goed, een inbraak is natuurlijk wel vervelend,” aldus Johan Cruijff.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020