Excite

Husky's koelbloedig afgeslacht

De Olympische Winterspelen hadden moeten zorgen voor vreedzaam vertier in Canada. Dit was niet het geval voor een honderdtal sledehonden dat koelbloedig werden afgeslacht nadat het toerisme in het plaatsje Whistler niet aantrok.

De Husky’s waren gekocht door het bedrijf Outdoor Adventures om toeristen te vermaken. Nadat de Spelen waren afgelopen bleken de toeristen ook weg te blijven en hadden de honden niet langer nut voor het bedrijf. Een werknemer kreeg de opdracht om ze allemaal te doden.

De gruwelijke zaak kwam aan het licht toen de man, die tot dusver anoniem bleef, een arbeidsongeschiktheidsuitkering aanvroeg. Naar eigen zeggen had het doden van de dieren zoveel impact gehad dat hij zijn werk niet langer kon uitvoeren.

De honden kwamen niet vredig aan hun einde. Over een periode van twee dagen werden ze allemaal neergeschoten om uiteindelijk in een massagraf te belanden. Sommige honden stierven niet meteen, en ten minste één belandde levend in het graf.

De eigenaren van het bedrijf zijn inmiddels ondergedoken en de woordvoerder van Outdoor Adventures wil niet langer reageren op de zaak. Op Facebook wordt opgeroepen het bedrijf te boycotten. De Canadese dierenbescherming start een onderzoek naar de zaak.

Afbeelding: Flickr, gebruiker nonanet

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020