Excite

Huwelijk prins William en Kate Middleton live op Nederlandse TV

Goed nieuws voor de royaltywatchers die ook niets willen missen van wat er bij andere koningshuizen in Europa gaande is. Het huwelijk van de Britse prins William met zijn geliefde Kate Middleton, dat op 29 april plaats zal hebben, wordt ook in Nederland live op tv uitgezonden.

De NOS zal de uitzending verzorgen en trekt voor het droomhuwelijk alle registers open. De presentatie zal in handen zijn van nieuwslezeres Eva Jinek, terwijl presentator van het Radio 1 Journaal Tim Overdiek haar bij zal staan.

Het huwelijk zal op een vrijdag voltrokken worden. Wie op dat moment gewoon moet werken en geen televisie in de buurt heeft kan de plechtigheid in en rond Westminster Abbey ook volgen op het Internet of op Radio 1. De plechtigheden beginnen op 29 april om elf uur ’s ochtends en er zullen zo’n 1900 gasten aanwezig zijn bij de ceremonie die in handen zal zijn van de bisschop van Canterbury.

Ook in de Verenigde Staten zal het huwelijk live op televisie te volgen zijn. De 28-jarige prins, de oudste zoon van prins Charles en de wijlen Diana, heeft al sinds 2005 een relatie met Middleton. In 2007 gingen ze even uit elkaar, om in 2008 weer bij elkaar terug te komen.

Afbeelding: Flickr, gebruiker Oldmaison

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020