Excite

Identiteit van tweede Nederlander Air France-ongeluk bekend

Inmiddels beginnen zich steeds meer raadselen rond het neerstorten van het Air France-toestel in de Atlantische Oceaan te ontrafelen. Brokstukken worden gevonden en nieuws over een bommelding is bekend geworden. Wat ook bekend is geworden, is de identiteit van het tweede Nederlandse slachtoffer aan boord van het Air France-toestel. Het gaat om de 43-jarige Albert Kersten uit het Brabantse Haps. Zijn familie is afgelopen dinsdag op de hoogte gesteld van het verschrikkelijke nieuws dat Kersten is omgekomen in de vliegtuigramp.

Albert Kersten is de tweede Nederlander waarvan de identiteit bekend is. Hij was in zijn eentje op de terugweg van een vakantie in Brazilië, die dus noodlottig afgelopen is. De andere Nederlandse is een 40-jarige vrouw uit Zeist. Zij bezat zowel de Nederlandse als de Braziliaanse nationaliteit. Haar naam is niet bekend gemaakt. Het waren de enige twee Nederlanders aan boord van het verongelukte Air France-toestel.

Toch is er meer Nederlandse betrokkenheid. Twee Nederlandse schepen hebben geholpen met het zoeken naar brokstukken van het vliegtuig. De restanten van de Airbus liggen over een gebied van 300 kilometer verspreid, wat er op duidt dat het vliegtuig hoog in de lucht uit elkaar is gevallen. Een van de Nederlandse schepen is inmiddels door gevaren naar Houston in de Verenigde Staten. Vanwege een nijpend brandstoftekort moest het schip wel door varen naar een haven.

Afbeelding: Flickr.com

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020